Milyen okok állnak a B12-vitamin fogyasztása mellett?

A B12-vitamin számos szervezeten belül zajló folyamathoz nélkülözhetetlen vitamin. A B-komplex család tagjaként ismert B12-vitamin, vagyis más néven a kobalamin számos már kialakult egészségügyi problémát orvosolhat, valamint megelőzheti azok kialakulását. Fontos! A B12-vitamin számos súlyosabb betegség kialakulásának megelőzésében is fontos szerepet játszhat.

Most nézzünk meg 5 kiemelt okot, amelyekből kiderülhet, miért fontos és nélkülözhetetlen ügyelnünk a megfelelő B12-vitamin bevitelre!

1, Támogatja a szív egészséges állapotának megőrzését

A B12-vitamin jelentősen hozzájárul a szív- és érrendszer normál működéséhez, elsősorban a homocisztein szint kiegyensúlyozásával. Emellett a megfelelő mértékű B12-vitamin fogyasztásával, illetve a megfelelő B12 szintnek köszönhetően hatékonyan csökkenthetők a koszorúér betegségek kialakulásának kockázata.

2. Segítség az energiaszint támogatásához

Alacsony energiaszint? Alvászavarok? Krónikus fáradtság? Ezen tünetek esetén rendkívül fontos és nélkülözhetetlen lehet a B12 vitamin fokozott bevitele. E tünetek hátterében sok esetben a korlátozott oxigénfelvétel állhat, amely a kevesebb vörösvérsejtből adódik. A kiemelkedő B12 hiánya esetén sok esetben alkalmaznak injekciós kezelést, azonban nem súlyos esetben ezt könnyedén pótolhatjuk megfelelő kiegészítők fogyasztásával.

3. A hangulat javítása

A kobalamin hatékonyan befolyásolhatja a szerotonin vegyület előállítását, valamint pozitív felhasználását, így a B12 fontos szerepet játszhat a depresszió elleni küzdelemben. 

4. Mentális képesség támogatása

Egy bizonyos életkor felett csökken a vitaminok felszívódása, így a jó memória és a kognitív képességek őreként ismert B12 vitaminé is. Továbbá a bizonyos felszívódási problémák is gátolhatják és nehezíthetik ennek a vitaminnak a felszívódását. Azonban az idősebb korosztály számára rendkívül fontos a kobalamin rendszeres pótlása, hiszen jelentős szerepet tölt be az Alzheimer-kór, valamint a demencia kialakulásának megelőzésében. A B12 ugyanis képes az agyi neuronok pusztulását is megakadályozni.

5. Vérszegénység ellen

Utoljára maradt az egyik legismertebb tulajdonsága ennek a vízben oldódó vitaminnak, amely elengedhetetlen a vörösvérsejtek felépítéséhez és a vérképződéshez egyaránt. Elsősorban a vegetáriánusok és a vegánok vannak veszélyben, hiszen az ő szervezetükben gyakran lép fel B12-vitamin hiány. Tudniillik ezt az esszenciális, vagyis létfontosságú vitamint leginkább belsőségek, húsok, tojás, magas zsírtartalmú tejtermékek és tengeri herkentyűk fogyasztásával biztosíthatjuk a szervezetünk számára. 

Újdonság

BioCo B12-vitamin 1000mcg 60db

BioCo B12-vitamin 1000 mcg 60db

Magas dózisú, tablettánként 1000 μg B12-vitamint tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény

Ár: 2095 Ft
Megnézem

WTN B12-vitamin komplexcsepp 20ml

-9% WTN B12-vitamin komplex csepp 20ml

A B12- vitamin felszívódása és hasznosulása a szervezetben egy nagyon komplex folyamat eredménye. Számos tényező együttállása kell a leghatékonyabb vitamin pótláshoz úgy, mint a megfelelő erősségű gyomorsav, hasnyálmirigy enzimek, egészséges bélrendszer, megfelelően érzékeny receptorok és kalcium jelenléte, hogy csak néhányat említsünk.

Ár: 4880 Ft
5390 Ft
Megnézem
Újdonság

BioCo BIOAKTÍV B-12vitamin 60db

BioCo BIOAKTÍV B-12 vitamin 60db

Bioaktív B12-vitamin, tablettánként 1500 μg hatóanyag-tartalommal.

Ár: 3590 Ft
Megnézem
Újdonság

Vitaking B-12 vitamin1000mcg 90db

Vitaking B-12 vitamin 1000mcg 90db

A B12 vitamin részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, a normál vörösvérsejt-képző­déshez és az immunrendszer normál működéséhez.

Ár: 4690 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!